Yaşam

İzlerken Bolca Ağlamak İsteyenler İçin Dramın Dibini Vuran Üzücü Ama Kaliteli Film Önerileri

Merhaba. Film izlerken genellikle o anki modumuza göre film türünü seçiyoruz. Bazen romantik, bazen komedi ya da dram. Ama bu sefer drama sineması arıyorsanız doğru yerdesiniz. Twitter’da @hankofjuly isimli bir kullanıcı, takipçilerine ‘Şimdiye kadar yapılmış en acıklı film hangisi?’ Soruyu sordu ve birçok cevap aldı. Bu içeriğimde takipçilerden gelen filmleri listeledim.

Çok ağlamak isteyenleri buraya alıyorum ve iyi seyirler diliyorum.

1. Hayat Güzeldir (1997)

Açık fikirli bir Yahudi garson ve oğlu Holokost’un kurbanı olduklarında, baba oğlunu kamplarının etrafındaki tehlikelerden korumak için kusursuz bir irade, mizah ve hayal gücü karışımı kullanır.

Yönetmen: Roberto Benigni

Oyuncular: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giorgio Cantarini

2. Aşk Hikayesi (1970)

Farklı geçmişlere sahip bir erkek ve bir kız, nasıl yetiştirilirlerse yetiştirilsinler birbirlerine aşık olurlar ve bir trajedi yaşanır.

Yönetmen: Arthur Hiller

Oyuncular: Ali MacGraw, Ryan O’Neal, John Marley

3. Kraliyet Tenenbaumları (2001)

Üç yetişkin dahi ve anneleri, hepsinde benzersiz bir deha var ve bir arada kalıyorlar. Babaları Royal onları uzun zaman önce terk etti ve şimdi ailesiyle arasını düzeltmek için geri dönüyor.

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Gene Hackman, Gwyneth Paltrow, Anjelica Huston

4. Ayın Doğuşu Krallığı (2012)

1960’larda New England açıklarındaki bir adada geçen genç bir erkek ve kız, birbirlerine aşık olduklarında birlikte kaçmak zorunda kalırlar. Kasabanın çeşitli sürüleri onları aramak için seferber olur ve kasaba alt üst olur.

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Jared Gilman, Kara Hayward, Bruce Willis

5. Penny Serenatı (1941)

Gözlerinden yaşlar süzülürken, bir zamanlar çok tatlı olan Julie en sevdiği müziği dinler ve hayatındaki iniş çıkışları hatırlar. Gerçekten de, Julie ve kocası Roger, iyi ve kötü her zaman birbirlerinin yanında olmuşlardır. Ama aşk bitmiş gibi görünüyor.

Yönetmen: George Stevens

Oyuncular: Cary Grant, Irene Dunne, Beulah Bondi

6. Güzel (2010)

İki çocuk babası olan bekar Uxbal, Barselona yeraltındaki kabahatlerin hararetinden, boşanmış, manik-depresif, tacizci annesine olan aşkından kaçması ve hayatıyla hesaplaşması gerektiğinden kendini kaosun içinde bulur. Hepsinden kötüsü, ona artık ölümcül kanser teşhisi kondu.

Yönetmen: Alejandro G. Iñárritu

Oyuncular: Javier Bardem, Maricel Álvarez, Hanaa Bouchaib

7. Meyve Vale İstasyonu (2013)

Film, 2008’in son gününde arkadaşları, düşmanları, ailesi ve yabancılarla yolları kesişen 22 yaşındaki Bay Area sakini Oscar Grant III’ün hikayesini anlatıyor.

Yönetmen: Ryan Coogler

Oyuncular: Michael B. Jordan, Melonie Diaz, Octavia Spencer

8. Deniz Kenarındaki Manchester (2016)

Lee Chandler, Boston’da bir apartman dairesinde tamirci olarak çalışan asabi bir yalnızdır. Bir kış günü, onu şehrin kuzeyindeki memleketine çağıran bir telefon alır. Ağabeyi öldü ve 16 yaşındaki yeğeninin vasisi seçildi. Tek kardeşini kaybetmesi ve bir genç yetiştirme konusundaki şüpheleri yetmezmiş gibi, geçmişe dönüşü tarifsiz bir trajediyi yeniden başlatır.

Yönetmen: Kenneth Lonergan

Oyuncular: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler

9. Florida Projesi (2017)

Yaz aylarında geçen film, Walt Disney World’ün gölgelerinde yaşayan altı yaşındaki erken gelişmiş Moonee’nin ayak oyunları yapan oyun arkadaşlarıyla haylazlık ve maceraya atılması ve asi ama şefkatli annesiyle bağ kurmasını konu alıyor.

Yönetmen: Sean Baker

Oyuncular: Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Willem Dafoe

10. Ateşböceklerinin Mezarı (1988)

Film, 2. Dünya Savaşı’nın son günlerinde yaşayan iki genç Japon kardeşin Seita ve Setsuko’nun hikayesini anlatıyor. Bir Amerikan kundakçı bombası iki çocuğu ebeveynlerinden ayırdığında, iki kardeş hayatta kalma mücadelesi verirken tamamen birbirlerine güvenmek zorundadır.

Yönetmen: Isao Takahata

Oyuncular: Tsutomu Tatsumi, Ayano Shiraishi, Akemi Yamaguchi

11. Hala Oturan Bir Fil (2018)

Kuzey Çin şehri Manzhouli’de öylece oturan ve dünyayı görmezden gelen bir fil olduğunu söylüyorlar. Manzhouli, bu filmin kahramanları için bir saplantı haline gelir. Bunların arasında, daha önce kendisine zorbalık yapan Shuai’yi merdivenlerden aşağı ittikten sonra kaçan okul çocuğu Bu da var. Bu’nun sınıf arkadaşı Ling, annesinden kaçmıştır ve öğretmeni tarafından büyülenmiştir. Shuai’nin ağabeyi Cheng, bir arkadaşının intiharından kendini sorumlu hisseder. Son olarak, neşeli bir emekli olan Bay Wang ve kaderleri ayrılmaz bir şekilde birbirine bağlı olan diğer birçok karakter var. Sinema, şafaktan gün batımına kadar tek bir günün hikayesini ustaca görsel kompozisyonlarla anlatıyor.

Yönetmen: Bo Hu

Oyuncular: Yu Zhang, Yuchang Peng, Uvin Wang

12. Son Resim Gösterisi (1971)

Film, 1951’de hem kültürel hem de ekonomik olarak yavaş yavaş çökmekte olan kasvetli, izole edilmiş, körelmiş bir Kuzey Teksas kasabasında reşit olan bir grup lise öğrencisini konu alıyor.

Yönetmen: Peter Bogdanoviç

Oyuncular: Timothy Bottoms, Jeff Bridges, Cybill Shepherd

13. Paddleton (2019)

Uyumsuz iki komşu arasındaki beklenmedik dostluk, genç adama ölümcül kanser teşhisi konduğunda beklenmedik bir şekilde duygusal bir yolculuğa dönüşür.

Yönetmen: Alex Lehmann

Oyuncular: Christine Woods, Mark Duplass, Ray Romano

14. Veba Köpekleri (1982)

Film, Richard Adams’ın araştırma laboratuvarından kaçan ve kurnaz bir tilki yardımıyla vahşi doğada hayatta kalmaya çalışan bir çift köpeği (Snitter ve Rowf) konu alan romanın animasyon uyarlamasıdır. Laboratuvar müdürü kaçışı sessiz tutmaya çalışır, ancak artan sayıda koyun ölü bulunduğunda, köpeklerin vebanın taşıyıcısı olabileceğine dair söylentiler hızla yayılır.

Yönetmen: Martin Rosen

Oyuncular: John Hurt, Christopher Benjamin, James Bolam

15. Tatlı Ahiret (1997)

Küçük bir topluluk, kasabanın birçok çocuğunu öldüren trajik bir kazayla parçalanır. Bir avukat, kurbanların öfkesini körükleyerek ve suçlayabilecekleri herkese karşı toplu dava açarak trajediden çıkar sağlamak için kurbanların ebeveynlerini ziyaret eder.

Yönetmen: Atom Egoyan

Oyuncular: Ian Holm, Sarah Polley, Caerthan Banks

16. Mübaşir Sansho (1954)

Ortaçağ Japonya’sında yardımsever bir vali sürgüne gönderilir. Karısı ve çocukları ona katılmaya çalışır ama ayrılırlar ve çocuklar acı ve baskı içinde büyürler.

Yönetmen: Kenji Mizoguchi

Oyuncular: Kinuyo Tanaka, Yoshiaki Hanayagi, Kyōko Kagawa

17. Sevgili Zachary: Bir Oğula Babası Hakkında Bir Mektup (2008)

2001 yılında tıp asistanı Andrew Bagby, kız arkadaşından ayrıldıktan kısa bir süre sonra öldürülür. Kısa bir süre sonra, kız arkadaşı hamile olduğunu açıklayınca, Andrew’un birçok yakın arkadaşından biri olan Kurt Kuenne, çocuğa bir ziyafet olsun diye bu filme başlar. Arkadaşlar, akrabalar ve meslektaşlar Andrew hakkında sıcak ve sevgi dolu şeyler söylüyor.

Yönetmen: Kurt Kuenne

Oyuncular: Kurt Kuenne, Andrew Bagby, David Bagby

18. Mary ve Max (2009)

Film, beklenmedik iki mektup arkadaşı arasındaki dostluğun öyküsünü anlatıyor. Melbourne banliyölerinde yaşayan sekiz yaşında yalnız bir kız olan Mary ve New York’tan kırk dört yaşında çok obez bir adam olan Max.

Yönetmen: Adam Elliot

Oyuncular: Toni Collette, Philip Seymour Hoffman, Eric Bana

19. Bir Rüya İçin Ağıt (2000)

Sara Goldfarb, küçük bir dairede yaşayan emekli bir dul kadındır. Zamanının çoğunu televizyon izleyerek, özellikle de bir yardım programı izleyerek geçiriyor ve o programa konuk olarak şu anki sıkıcı varoluşunun üzerine çıkmanın hayalini kuruyor. Oğlu Harry bir keş ama arkadaşı Tyrone ile uyuşturucu satıcısı olarak işi büyütme vizyonları var. Öte yandan, Harry’nin kız arkadaşı Marion bir moda tasarımcısı veya sanatçı olabilir, ancak Harry’nin uyuşturucu merkezli dünyasına dalmıştır. Bu arada Sara da kendine bir bağımlılık geliştirdi.

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly

20. Yeşil Yol (1999)

Film, Stephen King’in 1996 tarihli aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Gizemli bir mahkumun hapse getirilmesinden sonra meydana gelen doğaüstü olaylara tanık olan Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Büyük Buhran sırasında bir idam cezası infaz memuru olarak Tom Hanks’i canlandırıyor.

Yönetmen: Frank Darabont

Oyuncular: Tom Hanks, Michael Clarke Duncan, David Morse

21. Schmidt Hakkında (2002)

Yakın zamanda emekli olan bir adam, görüşmediği kızının düğününe gider ve kendisi ve hayat hakkında beklediğinden daha fazlasını keşfeder.

Yönetmen: Alexander Payne

Oyuncular: Jack Nicholson, Hope Davis, Dermot Mulrone

22. Almanya Sıfır Yılı (1948)

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra savaşın harap ettiği Almanya’da yaşayan genç bir çocuk olan Edmund, yiyecek bulmak ve ailesi için hayatta kalmak için ne gerekiyorsa yapmalıdır. Bir gün eski öğretmenlerinden biriyle karşılaşır ve ondan zemin elde etmeyi umar, ancak bu adamın fikirleri Edmund’u daha net veya daha güvenli bir yaşam biçimine götürmez. Yönetmen: Roberto Rossellini

Oyuncular: Edmund Moeschke, Ernst Pittschau, Ingetraud Hinze

23. Golgota (2014)

Peder James, İrlanda’da küçük bir kasaba rahibidir ve Pazar günkü günah çıkarma toplantılarından birinde aniden onu bir hafta içinde öldürme tehdidi alır. Son derece külfetli ve nasıl tepki vereceği konusunda çelişkili olan Peder James, o hafta görev başında kalmaya çalışır. Ancak, hem görüşmediği kızının hem de kendi topluluğunun çeşitli rahatsız edici manevi meydan okumalarıyla karşı karşıya kaldığı için bunun imkansız olduğu ortaya çıkıyor.

Yönetmen: John Michael McDonagh

Oyuncular: Brendan Gleeson, Chris O’Dowd, Kelly Reilly

24. Müfreze (2011)

Filmde Adrien Brody, öğrencileriyle bağ kurma konusunda gerçek bir yeteneğe sahip bir eğitimci olan Henry Barthes’ı canlandırıyor. Henry, meslektaşlarıyla bir bağ kuracak kadar uzun süre kalmayarak herhangi bir duygusal temastan rahatlıkla kaçınır. Yeni bir görev onu, hüsrana uğramış, bitkin bir yönetimin kayıtsız bir öğrenci kitlesi yarattığı bir devlet okuluna yerleştirdiğinde, Henry kısa sürede bu öğrencilerin temizliğini gerçekten önemseyen bir öğretmen olarak rol model olur. Yönetmen: Tony Kaye

Oyuncular: Adrien Brody, Christina Hendricks, Marcia Gay Harden

25. Ponette (1996)

Ponette, küçük bir kızın annesinin ölümüyle nasıl başa çıktığını anlatan son derece büyüleyici bir film. Kız, etrafındaki tüm insanlardan uzaklaşarak annesinin dönmesini bekler. Bekler ve annesi henüz gelmeyince, Tanrı’ya dua ederek sihirli ilahiler söylemeye çalışır. Ancak çaresizliğe düştüğünde annesi geri döner. Yönetmen: Jacques Doillon

Oyuncular: Victoire Thivisol, Delphine Schiltz, Matiaz Bureau Caton

İzlerken üzüldüğünüz ve ağladığınız film hangisi? Yorumlarını bekliyoruz.

haberkoyulhisar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler